رابطه میان استرس و تکرار کلمات
مطالعات جدید نشان می دهد، برخی کلمات وجود دارند هنگامی که به زبان می آورید می تواند نشان دهنده این باشد که شما تحت فشار استرس زیاد هستید.
بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته، زمانی که فرد تحت فشار استرسی بیش از حد باشد به طور طبیعی از واژگان بیشتری مانند “خیلی”، “بنابراین” و “واقعا” استفاده می کند.
محققان در این مطالعه الگوهای رفتاری ۱۴۳ داوطلب را مورد بررسی قرار دادند که هر یک از داوطلبان ضبط صوتی با خود به همراه داشتند که به مدت دو روز هر چند دقیقه یکبار روشن می شد و صدای افراد را ضبط می کرد.
یکی از روانشناسان در این تیم تحقیقاتی بیان می کند پس از دو روز ضبط صوت را از داوطلبان گرفتیم و تمام حرف ها و کلماتی که آن ها بازگو کرده بودند را مورد مطالعه قرار دادیم.

بخش جالب این مطالعه به گفته این روانشناس بررسی ضمایر و صفاتی بود که دواطلبان به زبان می آوردند. هرچند این واژگان ممکن است برای خود افراد بی معنی باشند اما همین کلمات خود نشان دهنده این هستند که چه اتفاقی برای فرد رخ داده است.
با توجه به بررسی مکالمه ضبط شده دواطلبان، محققان سطوح استرس روانشناختی شرکت کنندگان را با نگاه کردن به ژن بیان در سلول های سفید خونشان تحلیل کردند.
نتایج این تحلیل و بررسی نشان می داد شرکت کنندگانی که تحت فشار استرس زیادتری بودند و از عبارات قیدی بیشتری استفاده می کردند و بسیار کمتر ضمایر جمع سوم شخص مانند “خودشان” یا ” آنها” مورد استفاده قرار می دادند.
محققان بیان می کنند این نتیجه ممکن است به این دلیل باشد که افراد هنگامی که تحت فشار استرس هستند تمایل دارند به جای فکر کردن به چیزهایی که در اطرافشان وجود دارند بیشتر روی خودشان تمرکز کنند. آنها همچنین دریافتند که الگوهای گفتاری در مورد شاخص سطوح استرس بهتر از ارزیابی شخصی داوطلبان هستند. به گفته یکی از روانشناسان این تحقیق، بررسی های زیادی در مورد استرس صورت گرفته است و ارتباط آن با الگوهای گفتاری یک رویکرد جدید محسوب می شود.