خدمات

مشاوره و روان درمانی

مشاوره و روان درمانی، فرایندیست که درآن فرد یا افراد به تصویر شفاف تری از خود، روابط و مسائل شان رسیده، اهدافی با کمک روان درمانگر مشخص نموده و اقدام در جهت رسیدن به آنها می کنند. در این فرایند به صورت کلی مراحل زیر طی می شود:

غربالگری:مصاحبه و سنجش اولیه برای ارجاع به متخصص مربوطه.

ایجاد رابطه یاورانه: با همدلی و تمرکز بر مسئله مراجع به او کمک می شود تا براحتی مسائل خود را عنوان نماید.

سنجش : در این مرحله مسائل مراجعین با مصاحبه و تست های روانشناختی (در صورت لزوم) به زبان روانشناختی ترجمه می شود تا بتوان چارچوب و تشخیص دقیقی برای مسائل مراجعین شکل گیرد.

درک و مفهوم سازی مشترک : در این مرحله مراجع و رواندرمانگر به تبادل نظر برای ایجاد مفهوم مشترک با توجه به مسائل تشخیص داده شده می پردازند.

هدف گذاری: در این مرحله به مراجعین کمک می شود تا اهداف کارآمدی برای مسائل خود بیابند.

برنامه ریزی: در این مرحله به مراجعین کمک می شود برنامه منسجمی برای اقدام متعهدانه داشته باشد.

ارزیابی و پایان بخشی: در این مرحله رسیدن به اهداف بررسی و جلسات با رسیدن به اهداف پایان می یابد.

مشاوره مسیر شغلی:

با توجه به شرایط دنیای کار امروزی از جمله محوریت اصلی کار در زندگی، عدم امنیت، سرعت بالای تغییرات و ترکیب مشاغل به نظر می رسد مقوله مشاوره مسیر شغلی دیگر مربوط به تمام عرصه ها و نقش های زندگی ست و نیازمند مداخله‌ای است که به نوعی طراحی زندگی می کند تا اینکه فقط کمک به انتخاب شغل کند. بنابراین مشاوره مسیر شغلی کمک به شفاف کردن تصویر فرد از خود با نگاه به فعالیت ها و تجربه های او می کند تا بتواند آن را در نقش های مختلف زندگی بکاربرده و رضایت ،امیدواری و حال خوب را کسب کند.پس با این تعریف مشاوره مسیر شغلی دیگر مربوط به فقط انتخاب رشته یا شغل نیست بلکه فرایند چگونه اقدام کردن با آگاهی روانشناختی در طول زندگی ست.

مسیر شغلی:
تعاریف متعددی از مسیر شغلی وجود دارد، اما اکثر آنها موافقند که این موضوع یک مقوله وسیع است که به مجموعه یا توالی فعالیت های هدفمند فرد در طول زندگی اشاره دارد. دو عنصر مهم این تعریف وسیع بودن و در طول زندگی ادامه داشتن فعالیت هاست. به طور کلی توافق وجود دارد که مسیر شغلی جزء جدایی ناپذیر احساس فرد از خود است و در حالت ایده آل، مسیر شغلی فرد نوعی ابراز وجود و رضایت را فراهم می کند.

زوج درمانی (مسائل رابطه)

درمانی که در آن مشاور روانشناس به زوج ها کمک می‌کند تا مشکلات روابط خود را حل کنند. مشاوره و روان درمانی زوجی پایه‌ای برای برقراری رابطه است.

زوج ها در مشاوره زوجین چه می کنند؟

به زوجین کمک می شود که در هنگام بروز اختلاف در طول یک رابطه، به جای تمرکز بر دعوای شکل گرفته،برروی رابطه بهتر تمرکز کنند. کمک می شود شنونده ای فعال باشند:

واقعاً به حرف های شریک زندگی شان گوش دهند و به او فضایی بدهند تا نظر خود را بیان کند. در حالی که در شرایط عادی گفتگو در مورد مسائل می تواند چالش برانگیز باشد، یادگیری نحوه بحث در مورد افکار و احساسات پایه ای ارزشمند برای یک رابطه سالم تر است. مشاوره با زوج درمانگران می تواند به ایجاد این پایه کمک کند.

در زوج درمانی لازم است مسائل خود را بشناسید

دانستن مسائل شما شامل شناسایی الگوهای تکرار شونده در مشاجرات شما و شریکتان می شود. آیا در مورد قبوض ماهانه یا مسائل بهداشتی استرس داشته اید؟ آیا در مورد نحوه تربیت فرزندان خود اختلاف نظر دارید؟ آیا احساس می کنید در سایر وظایف خانوادگی غرق شده اید؟ هر اتفاقی که می افتد، با شریک زندگی خود صحبت کنید تا درک روشنی از موضع هر دوی شما در مورد مسائل کلیدی در خانواده خود داشته باشید.

مشاوره و روان درمانی کودک و نوجوان

مشاوران و روان درمانگران کودک و نوجوان متخصصان سلامت روان بسیار ماهر و آموزش دیده‌ای هستند که با کودکان، نوجوانان و والدین یا مراقبان آنها برای کمک به بهبود رفتار، احساس و روابط آنها کار می کنند.

روان درمانگران کودک و نوجوان ممکن است کودکان و نوجوانان را به صورت جداگانه یا با سایر اعضای خانواده ببینند و می توانند از این روابط در جهت کمک استفاده نمایند. کار همزمان با کودک و والدین یا مراقبان در درمان بخش مهمی از این رویکرد است.

روان درمانی کودک و نوجوان تنها آموزش تخصصی سلامت روان است که به طور انحصاری بر کار با کودکان و نوجوانان (0تا 18) و خانواده های آنها تمرکز دارد. برای بدست آوردن این تخصص در ایران نیاز به دو دوره تحصیلات دانشگاهی پشت سر هم( عمومی و تخصصی)روانشناسی و حدود 70 ساعت سوپرویژن حداقل در سطح کارشناسی ارشد است.

روان درمانگران کودک و نوجوان چه کاری می کنند؟

کودکان و نوجوانان مبتلا به مسائل و مشکلات متعدد رفتاری و سلامت روان ممکن است به افراد و موقعیت‌ها به شکلی واکنش نشان دهند که درکی از آن نداشته و نمی‌توانند رفتار خود را مدیریت کنند. احساسات آنها می تواند افراطی باشد و اغلب از طریق رفتار آنها در روابط نشان داده شده ومشکل ساز می شود. این مشکلات اغلب به روابط با مشاوران هم گسترش می یابد. این امر می تواند مانع از بهره مندی این کودکان از مراقبت و فرصت هایی شود که در اختیارشان است.

رویکرد مشاوران و روان‌درمانگران کودک و نوجوان از طریق نگاه کردن به احساسات، رفتارها و روابط دشوار است تا به کودکان، نوجوانان و خانواده‌هایشان کمک کند خود و مشکلاتشان را درک کنند. آنها آموزش می بینند تا به دقت مشاهده کنند که یک کودک یا نوجوان چطور از طریق رفتار و بازی مسائل و مشکلات خود را به صورت غیرکلامی به آنها نشان می دهد.

آموزش گسترده مشاوران و روان درمانگران کودک و نوجوان آنها را قادر می سازد تا با افکار و احساس های آزاردهنده کار کنند و روابط خود را با کودکان و نوجوانان ایجاد کرده و حفظ نمایند و کمک کند تا ک.دکان و نوجوانان تجربه خود را درک کنند. احساس سردرگمی ، ترس، آسیب، عصبانیت یا افسردگی را می توان به تدریج به جای عمل کردن به آن در قالب کلمات بیان کرد. در نتیجه کودک می تواند شروع به بیان احساسات خود به روش های کمتر مشکل ساز کند و شروع به بازگشت به روند طبیعی رشد نماید. در نتیجه بعد از مشاوره آنها احتمالاً کمتر احساس اضطراب می کنند، توانایی بیشتری برای یادگیری دارند و برای حفظ دوستی ها آماده تر هستند.

Scroll to Top